Monday, November 24, 2014

Bikkjestykketpostens Waal of Fame

12:04:37 Det er lykkelig stemning på audiotoriet rett etter lunchpausen. Elevrådet er samlet og en spiltter ny sak, i regi av Bikkjestykketposten som er stolte sponsorer skal selges inn. Elevrådsleder Geir informerer samtlige elevrådsrepresentanter med noen dagens agenda, og Kenneth (vår representant i elevrådet) sitter og vrir seg på stolen, klar for og presentere den beste ideen elevrådet noen gang har presentert.


Innledningsvis blir det konstatert at 8. og 9. klasse har fått avslått forespørselen om å kunne gå ut av skolens område, mens faktum er at ærverdige 10. klasse, endelig har fått lov til nettopp dette. Dette er til stor jubel blant representantene fra avgangselevene, mens et tungt sukk blant de mindre i salen noteres.


Det skal nå tas en avgjørelse angående neste elevrådsleder. Valget leder til en heftig diskusjon, der vår mann blander seg inn. Slik at debatten ikke skal ta helt av, griper Geir inn med stemmesedler, viden kjent for å være den mest vesentlige delen av et kommuniststyre, fordi de er enkle å forfalske. Kandidat fra 9. trinn med navn Jørgen, tar en tidlig ledelse, men motstander Sara er hakk i hæl. I tråd med oddsen stikker Jørgen av med tittelen, og etter et blærete jubelbrøl, med voice-crack inkludert, er endelig tiden inne.


Det er nemlig vår alles norsksomalier sin tid til å skinne. I frykt for en reprise av 2. klasses fiasko med urin og tårer griper han medforfatter i Bikkjestykketposten™, Henrik,  med seg og ramler bort til prekestolen, på sine to ben, med lealause skritt. Herr Bilanruud samler seg sammen, kremter, før han setter i gang. På majestetisk vis spør etter hjelp fra hæren, kampstyrken, eller Marienlyst Elevråd om du vil, for å realisere drømmen sin og holde av en plass i neste generasjons historiebøker. Kenneth tenger all den støtten han kan få, fordi Marienlyst sin historie skal bli endret. For alltid. Konseptet er enkelt: Marienlyst Skoles rekorder, bragder, prestasjoner, ja, til og med heltedåder skal samles på ett sted. Alt skal komprimeres inn på en stadig voksende vegg. Samtlige rekorder vil bli rammet inn og slik at den vil stå for alltid. (med unntak av hvis noen slår den. Ikke fysisk). Ikke nok med dette, men det vil være en månedlig utdeling ved Spotlight Marienlyst, skolens makabre elevshow. Bikkjetstykketposten vil opprette en virtuell kopi av nevnte vegg, slik at rekordholdere umiddelbart blir verdenskjent. 
Navnet er Bikkjestykketpostens Waal of Fame.

Elevrådet er fra seg i ekstase, Geir feller en tåre, og Kenneth høster enorm applaus. Nikolay Velikov presterer fortsatt å meddele til sin klasse at det var Henrik som holdt den vindunderlige talen. Henrik takker, og fortsetter høstingen der Kenneth slapp.

Har du en rekord? Send den inn til bikkjestykketsposten@gmail.com!

av Marcus Waal, med skriberiassistanse fra Henrik Wan Kenobi og Naho-Gon Jinn

No comments:

Post a Comment