Monday, November 3, 2014

Kartografi og matematikk - Kombinert!

I denne uken skal vår egen Bikkjestykketposten settes opp mot byens, per akkurat nå, største avis, Drammens Tidende. Vi har tatt en prat med Marienlyst Skoles eget mattegeni, Karl Oskar Magnus Holm, som, sammen med oss, har gjort oppsiktsvekkende og interessante funn.


Personer som ikke er begeistret for svært avansert matematikk vil nok i aller høyeste grad (ikke) verdsette denne artikkelen. Vi har nemlig sammenlignet tall og sifre fra fjordårets såkalte “DT-år” med vår første måned i bransjen. I 2013 registrerte nemlig Drammens Tidene 40 millioner sidevisninger, på sin respektive webside. Delt på de tolv månedene vi har i den gregorianske kalender, innført av Pave Gregor XIII i 1582, året William Shakespeare giftet seg, står vi igjen med ca. 3,3 millioner treff, per måned. Til sammenligning har Bikkjestykketposten, akseptable 1069 sidevisninger.

Vi skal på ingen måte påstå at Bikkjestykketposten er en større nyhetsside enn ærverdige Drammens Tidende, men Karl Oskar Magnus Holm, mønsterelev i 10AB1, kan krydre denne artikkelen med DT’s mørke skjebne. Med Statistisk Sentralbyrå (SSB) som kilde, forteller norsksvensken at det bor hele 272 228 potensielle lesere av avisen, i fylket bedriften henvender seg til.


I nyere tid, det vil si et par år etter at Shakespeare giftet seg, har redaksjonen i Bikkjestykketposten fått inn en rekke henvendelser angående området som går under navnet Bikkjestykket, og hvilket areal og kvadratmetere denne avisen tar for seg. Derfor har vi nå besvart deres bønner, og laget et (nesten) helt oppdatert kart over det Offisielle Bikkjestykket og Omegn som vi inviterer alle lesere til å orientere seg etter. I samme slengen oppfordrer vi alle til å valfarte til de fantastiske friluftsområdene som er, og forblir, Bikkjestykket.



Med de nøyaktig markerte grensene vil det si at på Bikkjestykket og omegn eksisterer det omtrent 91 beboere, og naturligvis også ca 500 elever ved Marienlyst Skole. 500+91 er førsteklassematte og blir til sammen 21. 
Longstoryshort; 591 potensielle lesere og 1069 sidevisninger delt på de potensielle lesere tilsvarer 1,8, pent rundet av til 2. Drammens Tidene har 3,3 millioner delt på 272 228, er tilnærmet lik 12.



Vi går ut fra at DT poster omlag tyve artikler om dagen, mens vi i Bikkjestykketposten "kun" poster 0,14 innlegg hver dag, med andre ord én i uken. Om vi deler antall sidevisninger på antall lesere, ender Bikkjestykketporsten opp på en suveren førsteplass med hele 7531 lesere per innlegg i løpet av uka, om vi hadde hatt like mange skribenter og skrevet 20 artikler om dagen. På en makaber andreplass, som i dette tilfelle også er sisteplass, finner vi DT, med tåpelige 0,6 lesere per innlegg. Touché, Drammens Tidende, touché.


Vi trekker derfor tilbake vår påstand om at Drammens Tidene er større enn BSPosten. Fakta lyver aldri; Bikkjestykketposten er større.

Av Henrik Sætrang og Noah Olaussen Tjomsland

No comments:

Post a Comment