Monday, September 22, 2014

Historiske Kenneth!



Kenneth Liban Ruud er innskrevet i historiebøkene. Ifølge tysklærer, dataekspert og nynorskentusiast, Geir Forbord er han den eneste eleven som er blitt valgt til elevrådsrepresentant for sin respektive klasse tre år på rad på Marienlyst Skole. Vi har naturligvis tatt en prat med norsksomalieren.

Vi møter Kenneth på friidrettsbanen, en vakker høstdag i to-tida. Han har nettopp løpt svimlende 2000 meter og følelsene er blandet når han blir konfrontert med oss. Først og fremst er Kenneth utmattet og fryktelig tørst, men gleden over å se noe annet enn pysete sportentusiaster er til å ta og føle på. Vi dynker Herr Liban i springvann, før vi gyver løs på spørsmålene!

Umiddelbart spør vi Kenneth om hvordan han føler etter å ha blitt gjenvalgt som elevrådsrepresentant for 10CD1 for utrolige andre gang! Ruud forteller at det er en unik følelse, og at den er vanskelig å beskrive. Han poengterer at det, sitat; "viser hvor mye han har folket på sin side", med et smil om munnen.

Atmosfæren under intervjuet er elektrisk, og stemningen er svært livlig. Vi finner det da naturlig å konfrontere Kenneth med knallhard og brutal fakta.

Vi lurer alle på om elevrådet er nødvendig. Hva har egentlig elevrådet utrettet de siste årene?

"Ingenti... Neida, nå skal du høre," begynner Kenneth! "De siste årene har vi fått flere valgmuligheter i kantina og lov til å handle på Maxi, så lenge det varte. Dette takket være det ærverdige elevrådet"
Kenneth mener at uten elevrådet ville skolen vært som Nord-Korea. Et brutalt diktatur, med sårbare og uvitende elever.

Målet for elevrådet det kommende året er å "utrette det elevene ønsker", og Kenneth skal gjøre alt som står i hans makt for å innfri dette. Han ser på seg selv som en slags profet, som meddeler elevenes ønske til ledelsen.

Til slutt, Kenneth. Hvordan har du klart å forføre 10CD1 hvert eneste år?

"Hvite løgner og masse kjeks"

Vi takker Kenneth for at han tok seg tid til to gravende og smålig irriterende korrespondenter fra Bikkjestykkeposten.

av Noah Tjomsland, 22.09.2014



No comments:

Post a Comment