Monday, October 20, 2014

Remembering history w/ Bikkjestykketposten VOL 1

Denne uken skal vi, Bikkjestykketposten, introdusere dere for en splitter ny spalte. Denne spalten er historisk, fordi det er vår aller første. Spalten har vi kalt så mye som “Remembering History w/ Bikkjestykketposten” og først ut er Henrik Tronsgaard, den norsktyske fritidsmålvakten, som har en noe spesiell erfaring fra vår alles favorittpark.

Vi møter Henrik en vakker solskinnsdag i falleferdige Drammenshallen. Han er i lykkerus etter gårsdagens feilfrie fotballkamp fra hans side, og med god grunn. Keeperen har aldri opplevd noe slikt tidligere. På forhånd har han forberedt seg og frisket opp minnet i anledning dette intervjuet, derfor er han, til en forandring, svært imøtekommende og positiv. Vi slår oss ned i de steinharde trebenkene og svanestuper inn i utspørringen.

Det vises tilbake til en av de mange glansdagene i 2007. Denne sommerdagen hadde det seg nemlig slik at Henrik og hans far var på utflukt i Bikkjestykket park for å nyte samværet med juniors gode venner, foreldre, lærere og klassekamerater. Det var nemlig avslutningsfest for kullene 00’ og 99’ og festen var, fra og med klokken 17:00, et faktum. Pølser, is og god stemning var hovedingredienser i kvelden som skulle ende i katastrofe for gutten med det skarpe håret.

Rundt 17:37, et godt stykke inn i festlighetene, bestemte lille Tronsgaard seg for å ta en liten sykkeltur i den berømte og magiske parken. Sykkelen sto parkert ved det berømte treet, Kjernen, slik at den lille gutten kun hadde sikt én vei. Han tok et stort steg over rammen på sykkelen, og satt seg på, tråkket rolig og gled ut i veien med behagelige bevegelser. Som et lite, ubeskyttet hamster, totalt overkjørt og maltraktert av en flyktende flokk antiloper ble Henrik Tronsgaard overkjørt av ett dusin sykler som deltok i et sykkelritt nedover den svært attraktive veien for mosjonister som skjærer gjennom Bikkjestykket park i snirklete bevegelser. Med kroppen fylt til randen med adrenalin, reiste unge Henrik seg opp fra ulykkesstedet, trasket et stykke bortover, og ble deretter overøst med oppmerksomhet og omtanke. At noen kunne kjøre så uvørent og uforsiktig i en park stappet til randen med første- og andreklassinger!

Senere ble det kjent at norsktyskeren hadde fått et alvorlig kragebeinsbrudd, samt en litt mindre alvorlig brist i det fjerde ribbenet fra toppen på høyre side. Syklisten som hadde kjørt han over kom seg unna uskadd, noe dagens intervjuobjekt mener har bidratt til å skape en traumatisk atmosfære rundt hendelsen.

Offeret mener idag at Bikkjestykket er en nydelig park, med utallige muligheter for enhver, samtidig som han undrer seg over hvorfor parken brukes så lite som den gjør idag. Undertegnede kunne ikke vært mer enig. Idet stemningen i inngangsfoajéen til Drammenshallen er som en Champions League-kamp i heksegryta i Napoli og alle er samstemte og enige, finner intervjuobjekt ut at han vil skape overskrifter. Rutinerte og erfarne som vi er, gjennomskuer vi hans hensikter og biter ikke på agnet, når Henrik mener Bikkjestykket må ta del av skylden i ulykken. Vi tilbakeviser hans påstand, før Tronsgaard legger til at han og hans far anmeldte sykkelbøllene for uhørt råkjøring, men at det ble med det.

Avslutningsvis oppfordrer han barn og unge til å se seg godt for når man skal ut i veien, for man vet aldri, plutselig suser et sykkelritt over deg!

Vi takker Henrik for hans tilstedeværelse, før vi husjer han tilbake til gymtimen og vi vimser tilbake til hovedkvarteret vårt.

av Henrik Sætrang, Noah Tjomsland og Marcus Waal

No comments:

Post a Comment